Give

You can submit a one-time or recurring donation here on our website. 

Please ensure to specify the reason for your donation (General Fund, Iconography or Humanitarian Aid Campaign for Kosovo - Next Year in Prizren 2023). 

Thank you for your support of St. Archangel Michael Serbian Church in Akron, OH.

On-line donations

Humanitarian Aid Campaign Next Year in Prizren 2023
$4,400.00
INF%
Top Donors
Recent Donations
$90.0008/07/23 @ 5:43pm
$50.0008/07/23 @ 5:41pm
$30.0008/03/23 @ 1:39am
$55.9407/14/23 @ 5:42pm
$50.0007/04/23 @ 7:48am

22. фебруар 2024.

Стигла помоћ нашој храброј браћи

преузето са веб странице Народне кухиње

ЦШО СВ.АРХАНЂЕЛ МИХАИЛО ИЗ АКРОНА ВЕЛИКОДУШНО УЗ Н.КУХИЊЕ НА КИМ

Уз неизрециву захвалност и најискренију благодарност упућујемо ове речи према обезбеђеној помоћи у вредносном износу од 7.000,00 долара срдачно намењених за неометани рад Народних кухиња на територији Косова и Метохије.

Годинама се уз нас бори ЦШО Св.Арханђел Михаило из далеког Акрона, да очувамо српство и народ на овој светој земљи и да све оне који за помоћ моле охрабримо подршком да нису сами нити препуштени забораву.

Њихова досадашња помоћ нама је увек стизала у право време чиме смо успевали да подмиримо бројне потребе које кухиње изискују и то за свих шест кухиња колико их на овим просторима има и свих шест и данас раде и функционишу без престанка.

Наступило је тешко време и кухиње су пред новим искушењем али и читав наш останак и опстанак на овој територији, зато им неизмерно захваљујемо што су још једном храбро стали уз нас и помогли нам да у овој борби истрајемо.

Речи не могу да опишу довољно ни радост ни захвалност али свакако могу макар мало пренети осећања која су нам испунила срца. У име наше целокупне организације и свог народа чија одбрана огњишта и даље траје, хвала на братској љубави, поверењу и разумевању које нам указују.


Наш прото-ђакон Жељко Јуришић урућио је помоћ Народним кухињама

Отац Милан уручио Видовдански дарак

Хуманитарна акцја - Догодине у Призрену је наставак помоћи Србима на Косову и Метохији коју смо започели 2021. године 

У Америчком Србобрану, давне 1913. године Михаило Пупин је писао 
... Српски народ, то си ти рођени брате мој... У твојој српској слави и веселом уживању не заборави да откинеш нешто од уста и да преко Народне Одбране у Београду  пошаљеш Видовдански дарак твојој сиротој браћи у новој српској царевини. Учини то, брате мој, и покажи да си челик Србин, а Бог ће ти стоструко надокнадити. А куд ће ти веће и лепше награде од благодарности твоје сироте браће...
 
2021. године смо одлучили да 20% од прихода оствареног на нашој Вечери возача и аутоменахичара пошаљемо хуманитарној организацији у отаџбини. Изабране су Народне кухиње на КиМ, организација при Епархији рашко-призренској, која већ 20 година брине о Србима у нашој колевци. Они су новац употребили за куповину неопходних намирница за централну кухињу у Прековцу. Нека их драги Бог поживи, и да им снаге да се изборе са свим искушењима!
Стигла помоћ Народним кухињама на Косову и Метохији

Средства прикупљена на овогодишњој Вечери возача и аутомаеханичара и у оквиру акције Догодине у Призрену, су због озбиљности ситуације на Косову, послата раније и пристигла крајем октобра 2022. Акције траје до Божића. Помозимо чуварима нашег огњишта!

https://narodnekuhinjekim.com/cso-sv-arandjel-mihailo-uputila-znacajnu-pomoc-nk/ 


You-Tube video Помоћ народним кухињама епархије рашко-призренске

Хуманитарна акцја - Догодине у Призрену је наставак помоћи Србима на Косову и Метохији коју смо започели 2021. године

2021. године смо одлучили да 20% од прихода оствареног на нашој Вечери возача и аутоменахичара пошаљемо хуманитарној организацији у отаџбини. Изабране су Народне кухиње на КиМ, организација при Епархији рашко-призренској, која већ 20 година брине о Србима у нашој колевци. Они су новац употребили за куповину неопходних намирница за централну кухињу у Прековцу. Нека их драги Бог поживи, и да им снаге да се изборе са свим искушењима, а ми да почнемо да размишљамо о Видовданском дарку!
Хвала свим возачима, домаћинима, компанијама и спонзорима који су учествовали у овогодишњој Вечери возача. Као што рече Михаило Пупин, Бог ће вам стоструко надокнадити, а куд ће вам веће и лепше награде од благодарности ваше ХРАБРЕ браће!
Њихову објаву преносимо у целости
ЦШО Св.Арханђел Михаило из Акрона помогла рад Народних кухиња на КиМ
Црквено школска општина Св.Арханђел Михаило из места Акрон, Охајо чак из далеке Америке, подржала је рад Народних кухиња на Косову и Метохији и за ове тешке зимске дане обезбедила набавку уља и пасуља што је било од велике важности за допуну ових намирница у магацину наше централне кухиње у Прековцу.
Како би рад кухиња текао неометано, за то су се побринули наши драги дародавци, који су несебично и са пуно братске љубави пружили помоћ нашем раду. Схватајући отежане услове под којим функционишемо и не дозволивши да се рад кухиња доведе у питање, врло брзо су реализовали ову помоћ која је стигла до нас без икакавих проблема.
Корисници наших кухиња и читава наша организација неизмерно захваљује овим добрим људима што ћемо наставити несметано са припремом оброка, посебно захваљујући на снази коју су нам на овај начин пружили да се изборимо са свим искушењима.
Нека их мили Бог добрим награди!


 • 25

  May

  Saturday
  12 May
  6:00 Vespers
 • 26

  May

  Sunday
  13 May
  10:00 Divine Liturgy
 • 1

  Jun

  Saturday
  19 May
  6:00 Vespers
 • 2

  Jun

  Sunday
  20 May
  10:00 Divine Liturgy
 • 8

  Jun

  Saturday
  26 May
  6:00 Vespers
 • 9

  Jun

  Sunday
  27 May
  10:00 Divine Liturgy
 • 15

  Jun

  Saturday
  2 June
  6:00 Vespers
 • 16

  Jun

  Sunday
  3 June
  10:00 Divine Liturgy
 • 22

  Jun

  Saturday
  9 June
  6:00 Vespers
 • 23

  Jun

  Sunday
  10 June
  PENTECOST / Духови
  10:00 Divine Liturgy
 • 29

  Jun

  Saturday
  16 June
  6:00 Vespers
  Fast free
 • 30

  Jun

  Sunday
  17 June
  10:00 Divine Liturgy
 
About
Organizations
Photo Gallery
News

St. Archangel Michael Serbian Orthodox Church
Црква Св. Арханђела Михаила у Акрону