Current

CHICKEN PAPRIKASH DINNER EVERY THURSDAY 4 pm - 7 pm

Fresco Painting Benefit Luncheon - Добротворни ручак
У недељу, 8. маја 2022. године, у нашој црквеној сали је одржан први добротворни ручак са циљем прикупљања средстава за фрескописање плафона нашега храма. 

Ethnic Evening 2022
ЕТНО ВЕЧЕ 2022 - У суботу, 19. фебруара у организацији КСС одржано је Етно вече са жељом да се присетимо јела, обичаја и културне баштине из нашег завичаја. Вече је почео црквени хор молитвом Оче наш, а потом су гости отпочели вечеру, уживајући у ђаконијама које су вредне сестре припремиле. Потом је уследио пригодан културно-уметнички програм у коме су учестовали ученици наше Српске школе "Свети Сава": Никола Сладаковић, Урош и Теодора Кулина, Новак и Коста Ђурић, Стефан и Александар Цупаћ; затим професор Јован Гулић и директор школе Раде Кулина. Гост из Пенсиланије Јован Кодић је одсвирао на фрули Химну Св. Сави, а сесгре Косић из Храма Св. Саве у Парми су отпевале изворне песме.
Водитељка програма, а уједно и наставница српског језика из наше школе Јелена Сладаковић, је најављујући госта вечери, прослављеног народног гуслара, Ђорђија Копривицу, рекла да су гусле спона између традиције и савремености и велико културно богатство са којим као народ треба да се поносимо и у аманет деци оставимо.
Гуслар Ђорђије Копривица је по трећи пут гост у нашој парохији, и публика је и овога пута уживали у његовом наступу.
Фото албум Етно вече 2022

School Slava - St. Sava Школска слава Свети Сава

Оn Sunday, January 30, 2022, our Serbian Schull celebrated their Slava..Свети Сава


Our Brothers and Sisters in Kosovo Received Donation

St. Archangel Michael Church in Akron sent donation to Kosovo

14. децембар 2022.

У Америчком Србобрану, давне 1913. године Михаило Пупин је писао :

... Српски народ, то си ти рођени брате мој... У твојој српској слави и веселом уживању не заборави да откинеш нешто од уста и да преко Народне Одбране у Београду пошаљеш Видовдански дарак твојој сиротој браћи у новој српској царевини. Учини то, брате мој, и покажи да си челик Србин, а Бог ће ти стоструко надокнадити. А куд ће ти веће и лепше награде од благодарности твоје сироте браће...
По први пут ове године, одлучили смо да 20% од прихода оствареног на нашој Вечери возача и аутоменахичара пошаљемо хуманитарној организацији у отаџбини. Изабране су Народне кухиње на КиМ, организација при Епархији рашко-призренској, која већ 20 година брине о Србима у нашој колевци. Они су новац употребили за куповину неопходних намирница за централну кухињу у Прековцу. Нека их драги Бог поживи, и да им снаге да се изборе са свим искушењима, а ми да почнемо да размишљамо о Видовданском дарку!
Хвала свим возачима, домаћинима, компанијама и спонзорима који су учествовали у овогодишњој Вечери возача. Као што рече Михаило Пупин, Бог ће вам стоструко надокнадити, а куд ће вам веће и лепше награде од благодарности ваше ХРАБРЕ браће!

СЛАВА

DOME ICONOGRAPHY PROJECT COMPLETED!
 
Scaffolding Removed - The Dome Revealed!
Glory to the Lord! Year long project has been completed!
By the providence of God, and with blessings of His Grace Irinej, bishop of the Eastern American Diocese of the Serbian Orthodox Church, we started our Dome Iconography project in September of 2020.
On November 13, 2021, scaffolding has been removed and the beautiful dome with the Christ Pantocrator, surrounded by Celestial Hierarchy, Holy Angels and Archangels, Prophets and Forefathers was revealed.
Special thank you to Safespan Scaffolding LLC, from Bufalo, NY for donating scaffolding; their workers who came 5 weeks ago to install, and yesterday to remove it; and out brothers Sinisa Bogunovic, Radenko Ristic, Darko Simic and Bratislav Trifkovic who made it possible. May the God bless them and enrich them a thousand fold!
Our Sisters from Kolo prepared delicious lunch for workers and Fr. Milan gifted our brothers from Buffalo with icons of St Arhchangel Michael.
We want to thank our iconographers Violeta Nanova and Ivica Davidovski for sharing their talents with us, all the donors from near and far for their generous donations.
And we want to invite you all to come, see it with your own eyes, pray with us and thank God for allowing us to witness this important event in our church history.
 
Photo album is for those who are far away...THE DOME  
 

РЕНОВИРАЊЕ САЛЕ
Лепе вести из наше парохије!
Приводе се крају радови на реновирању сале.
Постављен је нови метални кров.
Унутрашњост је у потпуности реновирана. Замењена је таваница, поставњени нови зидови, реновирана бина, стубови су обложени каменом, лустери рестаурирани.
Хвала свима који су помогли да се овај важан посао обави.
HALL RENOVITION
Great News from our Parish!
Hall Renovation is almost completed.
We started on the outside and replaced the old roof shingles with metal roof.
The inside is brand new as well! Ceiling is replaced, drywall is placed on the walls, wall columns are finished with stone, stage area is renovated and light fixtures are updated.
We can’t wait to start hosting our Church events and other public and private events in our beautifully renovated hall!
Thank you to everybody who helped in any way to make this improvement possible.
May God grant you many years!

 • 25

  May

  Saturday
  12 May
  6:00 Vespers
 • 26

  May

  Sunday
  13 May
  10:00 Divine Liturgy
 • 1

  Jun

  Saturday
  19 May
  6:00 Vespers
 • 2

  Jun

  Sunday
  20 May
  10:00 Divine Liturgy
 • 8

  Jun

  Saturday
  26 May
  6:00 Vespers
 • 9

  Jun

  Sunday
  27 May
  10:00 Divine Liturgy
 • 15

  Jun

  Saturday
  2 June
  6:00 Vespers
 • 16

  Jun

  Sunday
  3 June
  10:00 Divine Liturgy
 • 22

  Jun

  Saturday
  9 June
  6:00 Vespers
 • 23

  Jun

  Sunday
  10 June
  PENTECOST / Духови
  10:00 Divine Liturgy
 • 29

  Jun

  Saturday
  16 June
  6:00 Vespers
  Fast free
 • 30

  Jun

  Sunday
  17 June
  10:00 Divine Liturgy
 
About
Organizations
Photo Gallery
News

St. Archangel Michael Serbian Orthodox Church
Црква Св. Арханђела Михаила у Акрону